...

Ásványok tisztítása és feltöltése

Gyakran kérdezitek, hogy kell-e tisztítani az ásványékszereket.

Ebben a cikkben összefoglaltuk nektek azokat a tudnivalókat, amelyek az ásvány ékszerek tisztítását illetve a feltöltését szolgálják.

Természetesen van aki úgy gondolja, hogy ezeket a lépéseket nem feltétlenül kell végigvinni ahhoz, hogy hassanak az ásványok, mi úgy gondoljuk, hogy nem árt, ha az általunk választott ékszert nem csak tárgyként azonosítjuk, így még hatékonyabban tudja tenni a dolgát. Reméljük hasznos lesz számotokra!

Általánosságban véve a tisztítás egy spirituális eljárás. Nem kimondottan külsőleg való tisztításra kell gondolni, hanem az energiáktól tisztítjuk meg őket, hiszem sokat utaznak, sok emberrel kerülnek kontaktusba, és sajnos az ásványok könnyen átveszik a rezgéseket. 

Ami igazából egy jó tulajdonság, ha azt vesszük, hogy pozitív energiákat is hamar fel tudnak venni. 

Első feladatunk tehát amint kézhez kapjuk az ékszert/ékszereket, hogy “megtisztítjuk”. 

Több féle képpen lehet ezt megtenni.

Tűz enenergia

Gyújtsunk meg egy gyertyát, és helyezzük köré az ékszert, addig hagyjuk ott, ameddig úgy érezzük, hogy elegendő volt, vagy ameddig teljesen el nem ég a gyertya.

Füst energiával

Gyújtsunk meg egy füstölőt, és helyezzük köré ugyan úgy, mint ahogy a gyertyánál tettük. Addig hagyjuk ott, ameddig jól esik, vagy ameddig le nem ég a füstölő.

Só energia

A legelterjedtebb tisztítási módszer a sóval való tisztítás. Ennek is több módja ismert.

  • Tegyük tiszta, adalékanyag mentes tengeri sót egy üvegtálkába, és takarjuk le egy pamut anyaggal. Erre helyezzük a követ, és hagyjuk ott egy éjszakára! Sose temessük bele a sóba a gyógyító ásványt, mert egyes kövek szerkezetét károsíthatja a só.

  • A tűzzel és sóval való tisztítás során kősó mécsest, vagy só lámpát használunk. A tűz felerősíti a só hatását, és ilyenkor egy a tűz, mint természeti elem hatását is használjuk.

Víz energia

Vízenergiával: Egyszerűen tartsuk hideg vagy langyos folyó víz alá a karkötőt, majd egy száraz törölközőre vagy konyhai törlőre tegyük, és hagyjuk, hogy magától száradjon meg. Több forrás is megerősíti, hogy a követ addig kell a folyó víz alá tartani, amíg megérzed annak tisztaságát. Hogy ez pontosan milyen érzés, leírni nem lehet, csak megtapasztalni.

Figyelem! Bizonyos karkötőknek nem tesz jó a víz, például a lávakőnek és az amazoninak, mivel mind a kettő pórusos hamar elkezdhet szétbomlani.

Nálunk ezekben a karkötőkben van lávakő illetve amazonit: Mauna, Miass.

Napenergia

Nincs más dolgod, mint kirakni a Napra a karkötőt, viszont fontos, hogy csak akkor szabad ezt tenni, amikor olyan erős a Nap, hogy szabad szemmel bele tudsz nézni, hiszen az ásványok olyan érzékenyek, mint a szemünk. Érdemes Napkeltekor vagy napnyugtakor alkalmazni ezt az eljárást.

Figyelem! A rózsakvarcból készült karkötők nem bírják az erős napsugarakat, kifakulnak tőle.

Holdenergia

Érdemes teliholdkor kitenni az ékszert, mert akkor erős energiák működnek. Nincs más dolgod, csak kitenni éjszakára az ablakodba, olyan helyre, ahol éri a holdfény. Akár ki lehet tenni a szabad levegőre is ügyelve arra, hogy biztonságban van a háziállatoktól illetve a környezeti hatásoktól is védve van.

+1 Ásvány programozása

 Ez is egy nagyon fontos , hiszen a teljesen tiszta ékszerünket nagyon jól lehet programozni bizonyos szavak ismétlésével.

Nincs más dolgod, mint hogy kiválassz egy számodra fontos célt vagy vágyat, lehet ez például az, hogy: Őszintén megélem az érzéseimet, vagy Kimondom mindig azt amit gondolok, elfogadom magam olyannak amilyen vagyok stb…

Miután kiválasztottad, kezedbe veszed a karkötőt, vagy felveszed a csuklódra, és elismételed a választott mondatot legalább 20x.

Hidd el ez a kis rituálé segíteni fog a mindennapok során!

Ásvány tisztításra használt termékeink