...
120549564_23845991889290585_3084498775041289480_n

Bevezetés az ásványok világába 1. rész

Egyre többen kerestek meg minket azokkal a kérdésekkel, hogy: Lehet-e egyszerre több ásvány karkötőt hordani? Milyen időközönként kell tisztítani? Kell-e horoszkóp szerint választani ásványt? Éppen ezért a mostani cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb kérdéseitek, és meg is válaszoljuk őket.

Lehet-e egyszerre több ásvány karkötőt hordani?

Természetesen igen! Vannak ásványok melyek kifejezetten jól kiegészítik egymás hatásait ilyen jó párosok például:
Rózsakvarc és Ametiszt: A rózsakvarc a szeretet és a szívcsakra köve, míg az ametiszt a spirituális fejlődés és a harmadik szem csakra köve. Együtt erősítik a belső békét és a spirituális intuíciót.

Citrin és Tigrisszem: Mindkét ásvány a bőség és a siker energiáit hordozza, de különböző aspektusokban. A citrin ösztönzi az önbizalmat és a pozitív életszemléletet, míg a tigrisszem segít a célkitűzések elérésében és a döntéshozatalban.

Hematit és Ónix: Mindkettő erős védelmi kövek, amelyek segítenek az alacsonyabb energiájú hatások elhárításában és a földelésben. Együtt még erősebb védelmet nyújtanak.

Ellenben vannak olyan ásványok amelyekről úgy tartják, hogy energetikailag nem illenek össze jól, vagy akár zavarhatják egymás rezgéseit. Fontos megjegyezni, hogy ezek az információk nagyrészt az egyéni tapasztalatokon és spirituális hagyományokon alapulnak, és nem mindenki érezheti ugyanazt a hatást.

Néhány ásvány energetikai jellege annyira eltérő vagy erős, hogy kombinálásukkor diszharmóniát vagy egyensúlyhiányt okozhatnak bizonyos emberek számára. Íme néhány példa:

Hematit és Vörös jáspis: A hematit erőteljes földelő és védelmező kő, ami segíthet az energiák stabilizálásában és a negatív energiák elhárításában. A piros jáspis, bár szintén földelő hatású, egy nagyon aktiváló energia, ami serkentheti a vitalitást és az energiákat. Néhányan úgy vélik, hogy a kettő együtttartása zavarhatja az energiák egyensúlyát 

Tigrisszem és Holdkő: A tigrisszem a praktikus döntéshozatal és a földelés köve, míg a holdkő az intuíció és az érzelmi egyensúly köve. Néhányan úgy vélik, hogy a tigrisszem földelő és koncentrált energiái ellentétben állnak a holdkő finomabb, éteribb rezgéseivel. Természetesen mindenkinek azt szoktuk ajánlani, hogy azokat próbálja ki együtt amiknél úgy érzi, hogy hívja őt.

Milyen időközönként kell tisztítani?

Erre a kérdésre sincs egy helyes válasz. Van aki minden nap viselés előtt megtisztítja és beprogramozza vagy kíván valamit aznapra magának. Van aki ciklikusan Teliholdkor és Újholdkor tisztít és energetizál. Illetve van aki csak akkor tisztítja és tölti fel amikor először tartja a kezében. 

Van olyan ásvány melyet nem is kell tisztítani, mivel öntisztuló. Minden ember más-és más úgy ahogy az ásványok is. A tisztításról bővebben olvashatsz ebben a cikkünkben.

Kell-e horoszkóp szerint választani ásványt?

Nem feltétlenül kell, ez egy ajánlás. Sokan szeretnek ez alapján választani, mert ez egy irányadó út, amely mindig kéznél van. Ám ahány oldal, annyi változat létezik arra, hogy mely horoszkópokhoz milyen ásványok tartoznak. Sőt vannak akik aszcendens illetve holdjegy alapján is keresnek ásványt. 

Általában ha kérik tőlünk, mi is megnézzük a horoszkóp szerinti ajánlást, de emellett nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ha az illető leírja, hogy mire keres megoldást, illetve mely színek a kedvencei, vagy hogy éppen van-e kedvenc ásványa, mivel ezek olyan kis apró részletek, melytől még egyedibb és speciálisabb karkötőt tudunk tervezni és készíteni. 

Amennyiben Te is kedvet kaptál egy saját egyedi tervezésű karkötő készítésre, úgy ajánlom az egyedi karkötő tervezőt.

cikkünkben szereplő ásványokból készült termékeink

Oszd meg ezt a bejegyzést