...

Jáde

bölcsesség – gazdagság – fiatalság

A jáde nem egyetlen ásvány, hanem kétféle ásvány, a jádeit (egy nátrium- és alumíniumszilikát) és egy kalcium- és magnéziumszilikát, a nefrit gyűjtőneve. A nefrit színe általában a zöld vagy a szürke valamelyik árnyalata, ezzel szemben a ritkább jádeit lehet fekete, vörös vagy éppen lila színű is. Az ásványok keménysége összetételüktől függően 6,5-7 között van, és megtalálhatók Kínában, az USÁ-ban, Új-Zélandon és Szibériában is.

 

A jáde név a spanyol pieda de jada, azaz ágyékkő szóból ered – úgy találták ugyanis, hogy hatásos a vese- és ágyékbántalmakra. A kínai kultúrában kiemelt jelentőségű, akkora becsben tartják, mint az európai kultúrkör az aranyat és a gyémántot. Szakrális tárgyakat és ékszereket készítettek belőlük, de ezzel díszítették a császári család tagjainak sírjait is. A kínaiak mellett a maják és az új-zélandi maorik is fontos szerepet tulajdonítottak neki.

 

Mivel a zöld színváltozat a legjelentősebb, a jáde szélesebb aspektusból tekintve a zöld fényhez, illetve annak jelentéstartalmához, a növekedéshez, megújuláshoz és fiatalsághoz kapcsolódik. A növekedés révén szintén köze van a gazdagsághoz is, mind anyagi, mint spirituális értelemben. Ezek eléréséhez arra van szükség, hogy meghaladjuk gyakran saját magunk által felállított korlátjainkat – amihez szintén segítségül hívhatjuk ezt a higgadt erőt sugárzó követ.

 

A Szűz csillagjegy születési köve, ezért számukra még hatásosabbak a következő évre vonatkozó születésnapi rituálék. Az egyik ilyen rituálét a következőképp kell végrehajtani: Vegyük a követ az ölünkbe, és képzeljük el, hogy egy húr összeköt minket a földdel. Vizualizáljuk a minket körülvevő szeretetet és védelmet, és igyekezzünk nyitottan és hálásan viszonyulni a világhoz – majd ebben a szellemben képzeljünk magunk elé a következő évre vonatkozó vágyainkat és céljainkat.

 

A Kos csillagjegyben születettek számára szintén rendkívül jótékony hatással bír, mivel segít kordában tartani impulzivitásukat és kiegyensúlyozni az érzelmeiket. Az érzékeny és gazdag képzelőerővel megáldott Halak számára pedig egyfajta horgonyként szolgálhat, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy ne veszítsék szem elő vágyaikat és álmaikat.

Jádét tartalmazó termékeink