...

Tigrisszem

magabiztosság – motiváció – bőség

A tigrisszem szintén a kvarcok közé tartozik, gyönyörű, aranybarna sávozottságát pedig a benne található amfibol-azbesztszálaknak köszönheti. A sólyomszem, illetve a macskaszem ásványok nagyon hasonlítanak rá, csupán színükben térnek el tőle. Ritkábban előforduló, keresett kő, nagyrészt Dél-Afrikában bányásszák. A tizenkét mesterkristály egyike, leginkább energetizáló, teljesítményt fokozó és motiváló hatásai ismertek.

A tigrisszemet ősidők óta a mindent látó szem szimbólumaként tisztelik – az ókori egyiptomi istenszobrok szemeit pont ezért tigrisszemből faragták ki. Az ásvány két elem, a nap és a föld tulajdonságait egyesíti – az egyiptomiak ezért Ré-hoz, a napistenhez, illetve Geb-hez, a földistenhez kötötték. A keleti mitológiákban a tigrishez, az állatok királyához kapcsolták, és a bátorságot, illetve a hatalom helyes használatát szimbolizálta.

 

A tigrisszem a csakrák közül a köldökcsakrával, a motiváció és akaraterő központjával áll a legszorosabb kapcsolatban. Mivel szoros szimbolikus rokonságban áll a Nappal, képes meleg, vibráló energiával feltölteni a testünket éltető energiamezőt. Ezek a minőségek szorosan kapcsolódnak továbbá a bátorsághoz és az erőhöz is, így a tigrisszem a szorongás oldásában és félelmeink legyűrésében szintén segítségünkre lehet.

 

Remekül használható olyan helyzetekben, amikor például útelágazáshoz érkezünk, és igyekszünk választ találni kérdéseinkre. Segít a realitások talaján maradni, és tisztán látni, hogy mire is vágyunk valójában. A kő tulajdonságai közé tartozik továbbá tehetségeink és a bennünk rejlő potenciál megmutatása, illetve ezek megerősítése, táplálása. A tigrisszem az egyik legjobb választás, amennyiben személyes kiteljesedésünket kívánjuk fókuszba állítani.

 

Előnyös tulajdonságai leginkább más ásványokkal, például az aragonittal kombinálva érvényesülnek legjobban, akár otthonunkban helyezzük el őket, akár munkahelyünkre visszük el vagy magunknál hordjuk. A tigrisszem a szorongás oldásával, a stresszhormonszint csökkentésével lesz segítségünkre, az aragonit pedig az érzelmi blokkok, illetve negatív érzelmi energiák hatásait fékezi meg.

Tigrisszemet tartalmazó termékeink